Info:

Aron Meyskens
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: +32 (0)474 61 89 77

Myriam Van de Wiele:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: +32 (0)478 45 39 19

Boudewijn D'Hauwers:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: +32 (0)475 62 06 27

Omgeving

Ouren

Het dorp Ouren is gelegen aan de Our en telt ongeveer 130 inwoners (2005). Dit dorpje werd met recht en reden bekroond als bloemendorp en het is er heel gezellig om te vertoeven. De inwoners zijn ook fier op hun witgeschilderde Sin-Peterskerk met mooi interieur. Dit rustieke Belgische dorpje grenst in het oosten aan Duitsland en in het westen en het zuiden aan het Groothertogdom Luxemburg. Zo werd er in 1977 op de grens tussen deze drie landen monument onthuld – Het drielandenpunt .
Winter of zomer, Burg Reuland – Ouren biedt elk seizoen vele mogelijkheden voor een actieve vrijetijdsbeleving: wandelen, fietsen, hengelen, paardrijden, … .

De gemeente Burg-Reuland - een paradijs voor wandelaars en fietsers!

Hier vindt u over 300 km goede wandelwegen in een ongerepte natuur.
6 van de 35 wandelwegen zijn grensoverschrijdend naar Luxemburg of Duitsland.
De voormalige spoorweglijnen – de Ravel routes – betekenen een leuke verkenningstocht voor de fietsers. Natuurlijk biedt het opwindende op-en-neer landschap van het Ourdal ook aan mountainbikers een aanlokkelijk terrein.
Wandelaars en fietsers kunnen gebruikmaken van een houten wandel- en fietsbrug die de verbinding vormt tussen België en Duitsland. Door Ouren loopt de Europese wandelroute E2. De E2 is ook bekend als GR-pad GR5.
Een nieuwe wandelkaart staat de wandelaar ter beschikking en is verkrijgbaar voor 7 € in het infokantoor in Burg-Reuland en in alle hotels en winkels.

Bezienswaardigheden:

De Riddersprong: een roofridder was verliefd op de vrouw van de ridder van Ouren. Zijn besluit stond vast, de geliefde van Ouren ontvoeren en een vluchtplan werd uitgewerkt... .
Sint Peterskerk: het oudste deel van het Godshuis (toren en schip) stammen uit de 12e en 13e eeuw en bevatten Romaanse stijlelementen.
Het Drielandenpunt en het Europamonument: 1 kilometer beneden het dorp Ouren, treft de wandelaar aan de samenvloeiing van de Ribbach en de Our, het Europamonument aan.
Nat’Our project
De burcht van Reuland behoort tot de mooiste en grootste ruinen van de Ardennen. Door zijn heerlijke positie en zijn geweldige overblijfsels wekt hij bewondering bij de bezoekers op...

Weisampach

Ouren ligt 5 km van de Luxemburgse gemeente Weiswampach.
Weiswampach ligt op een plateau op slechts enkele kilometers van Troisvierges en Clervaux en de Our vallei. Binsfeld, Holler, Breidfeld, Beiler en Leithum zijn kleine dorpen welke nog in authentieke staat verkeren. Oude huizen en rustige hoekjes getuigen van een bouwkunstig en cultureel erfdeel.
Luxemburg staat bekend om de lage brandstofprijzen. In Weiswampach zijn er meerdere grote tankstations met supermarkten en restaurants.
Sinds de aanleg van twee kunstmatige meren heeft het dorp een explosieve toeristische groei meegemaakt. De 'Untere See' is gedurende het zwemseizoen geliefd bij jong en oud voor diverse watersporten zoals zwemmen, waterfietsen, peddelen en windsurfen. De 'Obere See' is geliefd bij vissers.
Op 10 km van Ouren bevindt zich een shoppingcentrum (Esprit, A.S. Adventure, Yves Rocher, Delhaize, Leonidas; schoenenwinkel, Go-Sport, computerwinkel, H&M, Hema, Blokker, Timberland….)