Info:

Aron Meyskens
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: +32 (0)474 61 89 77

Myriam Van de Wiele:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: +32 (0)478 45 39 19

Boudewijn D'Hauwers:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefoon: +32 (0)475 62 06 27

Ons activiteitenaanbod:

Schattenjacht

Celtic game (een soort Da-Vinci-Code-spel)

Moordspel

Bezoek restanten Westerlinie (WOII)


Schattenjacht (outdoor)

De schattenjacht is een avontuurlijke oefening, waarbij groepjes van 2 à 5 deelnemers worden gedropt op verschillende locaties. Om de schat te vinden dienen ze instructies op te volgen, voorwerpen en/of boodschappen te zoeken en informatie uit te wisselen via walkietalkies. Deze activiteit vergt enige fysische inspanning, maar is zonder gevaar.

De groep bepaalt in de voorbereiding de subgroepjes, de strategie, de taakverdeling en de aankoop van de volgens hen noodzakelijke uitrusting, nodig om de schat te vinden.

De zoekactie bestaat uit drie fasen:

de voorbereiding (de groep beslist over: aankoop materiaal, groepverdeling, taakverdeling, strategie en het testen van het materiaal)

de uitvoering
het droppen van de verschillende groepjes
de plaatsbepaling
Het communiceren van opdrachten en informatie via walkietalkies
het vinden van voorwerpen en/of boodschappen
met als doel :
via teamwerk komen tot het vinden van een schat

de debriefing (indien gewenst)

We hebben drie niveaus:
Niveau 1 : de groepen droppen in een omgeving met visueel contact maximum afstand 2 km / tijd 60’ à 90’
Niveau 2: de groepen droppen op verschillende locaties met weinig of geen visueel contact maar mét radiocontact maximum afstand 5 km / tijd 120’ tot 150’
Niveau 3: Eén nacht overleven in de Ardennen.

De groepen voeren opdrachten uit en vinden voedsel en aanwijzingen over de eindbestemming.
De maximale afstand bedraagt 10 km zonder permanent radiocontact maar met GPS-ondersteuning.

Bij al deze oefeningen beschikken de groepen over een budget om zaklampen, kompassen, transport, GPS, radio’s, … te kopen.

Celtic Game (indoor en outdoor)

The Celtic game is een complex mysterie dat moet opgelost worden door gebruik te maken van de verschillende vaardigheden van alle teamleden. Het spel bestaat uit binnen- en buitenactiveiten in functie van de voorkeur van de teamleden.
Bij de ontwikkeling van het spel hebben we ons laten inspireren op het boek en de film ‘De Da Vinci Code’

Het spel is gebaseerd op de kennis van de Oude Kelten die tussen 3500 en 1500 jaar geleden in Europa sterk verspreid waren.
Deze Keltische Cultuur was zeer populair in de 16de en 17de eeuw. In de meeste Europese landen zijn er archeologische vondsten die wijzen op de aanwezigheid van deze volkeren.

Het spel bestaat uit het oplossen van verschillende raadsels, puzzels, anagram, … door gebruik te maken van de kennis en vaardigheden, zoals analyse, oriëntatie, coördinatie, organisatie, maar ook de vindingrijkheid van de verschillende groepsleden.

Het spel is geschikt voor groepen tussen 6 en 18 deelnemers. Het duurt ongeveer 3 uur, afhankelijk van de grootte van de groep.

Moordspel (indoor)

Iemand is vermoord… er zijn 5 potentiële moordenaars.
Het team leidt het politieonderzoek, waarbij een gemeenschappelijke vijand gecreëerd is en waarbij ze tot een consensus moeten komen over wie de moord heeft gepleegd, waarmee en waarom. Hierbij heeft natuurlijk elkeen zijn eigen interpretatie aangaande de verdachte en de situatie.
De uitdaging in dit onderzoek ligt in het feit dat de groep geconfronteerd wordt met 5 verdachten, die zullen misleiden, liegen, de anderen beschuldigen en listen gebruiken om de vragen of de waarheden te kunnen ontwijken.

De groep moet op voorhand hun strategie bepalen: de timing, de verdeling van de taken, hoe de gegevens verzamelen en verwerken, dit alles om tot een eindbeslissing te komen.

Bezoek restanten Wereldoorlog II

In een straal van 20 km rond uw verblijfplaats kan u tientallen bunkers vinden waarvan een beperkt aantal bezocht kunnen worden. Wij kunnen u begeleiden naar deze getuigenissen van Wereldoorlog II of u kan - aan de hand van een oriëntatiespel met stafkaart en GPS - zelf op zoek gaan naar deze restanten.
Westwall of de Siegriedlnie is de naam van de Duitse verdedigingslinie langs de Duitse Westgrens. De linie liep van Kleve, bij Nijmegen, tot de grens met Zwitserland. Tussen 1936 en 1940 heeft men duizenden constructies aangelegd, van simpele anti-tank hindernissen tot complete bunkersystemen die vergelijkbaar zijn met de vestingwerken van de Maginotlinie.
Eind augustus 1939 worden 16455 voltooide bouwwerken gemeld. Als je daar dan ook nog de werken bijtelt die tussen 1939/1940 en 1944/1945 zijn gebouwd, kun je je iets voorstellen van de omvang.
Deze Westwall is heel weinig ‘gekend’ en ook niet ‘bekend’.